Web страната е активна!

Со задоволство сакаме да Ве известиме дека нашата нова веб страна сега е на веб мрежата! После недели работа едвај чекаме да ве поканиме да ја истражувате нашата плаформа. Ако барате информации за проектот CLOSE, содржината е дизајнирана за Вас. Придружитени се на close-erasmus.eu и истражете сѐ што може да понудиме. Добредојдовте во нашиот дигитален […]

Интернационална работилница во Фиренца

Оваа обука е организирана од Laboratorio Immagine Donna од 5 до 7 септември. Наставниците и воспитувачите од Кипар, Франција, Италија и Македонија ќе разменат за наставниот метод за користење на киното како алатка за влијание врз когнитивните процеси, поттикнување на критичко размислување, развивање одговорни и инклузивни ставови кај младите луѓе со цел борба против родовите […]