Интернационална работилница во Фиренца

Оваа обука е организирана од Laboratorio Immagine Donna од 5 до 7 септември. Наставниците и воспитувачите од Кипар, Франција, Италија и Македонија ќе разменат за наставниот метод за користење на киното како алатка за влијание врз когнитивните процеси, поттикнување на критичко размислување, развивање одговорни и инклузивни ставови кај младите луѓе со цел борба против родовите стереотипи, прифаќање на индивидуалниот пол. идентитети и промовирање на самодовербата на сите ученици. CLOSE Kinokit со предлози и насоки и за анализа на филмови и за создавање аудиовизуелни производи ќе биде претставен како жива алатка што ќе се користи во рамките на проектот и пошироко.

Web страната е активна!

Со задоволство сакаме да Ве известиме дека нашата нова веб страна сега е на веб мрежата! После недели работа едвај чекаме да ве поканиме да ја истражувате нашата плаформа. Ако барате информации за проектот CLOSE, содржината е дизајнирана за Вас. Придружитени се на close-erasmus.eu и истражете сѐ што може да понудиме. Добредојдовте во нашиот дигитален свет!